De bond van douaniers, voor douaniers

U bent hier:

Over het coronavirus

27/01/2020

Zoals je wellicht al vernomen hebt uit het nieuws van de afgelopen dagen lijkt het nieuwe Coronavirus zich uit te breiden en zijn er naast de duizenden zieke mensen ook al tientallen mensen aan overleden.

Het secretariaat van de BDPN heeft inmiddels de eerste meldingen van ongeruste collega’s ontvangen en het bestuur meende er dan ook goed aan te doen om jullie te informeren over hetgeen er nu bij ons bekend is.

Alhoewel er ten tijde van het schrijven van dit bericht nog geen meldingen van besmettingen of zieke mensen in Nederland zijn is het wel zaak om berichtgevingen van de officiële instanties (in Nederland is dat de RIVM) te volgen.

Maak je je zorgen over je eigen gezondheid en/of veiligheid meld dit dan bij je direct leidinggevende en blijf er niet mee rond lopen. Waar nodig kun je zelf ook al maatregelen nemen conform de adviezen die de dienstleiding op Douane Schiphol Passagiers (DSP) heeft geplaats op hun regionale Douanenet pagina.

Via bijgaande links kom je bij het betreffende douane nieuwsbericht waarin feitelijk de meest gestelde vragen en antwoorden verwerkt zijn voor zover deze nu bekend zijn bij de RIVM. Voor het gemak stuur ik je ook de link van het RIVM zodat je alle informatiebronnen bij elkaar hebt.

► Klik hier voor het artikel 'Aandacht voor het Coronavirus' van douanenet 

► Klik hier voor het artikel van het RIVM 

Het bestuur van de BDPN volgt de ontwikkelingen omtrent het virus op de voet en kijkt daarnaast ook naar de maatregelen die de dienstleiding al dan niet op basis van het advies van de RIVM neemt. Waar nodig zullen wij ook proactief handelen richting de (algemene) dienstleiding en onze leden hierover informeren.

Heb je naar aanleiding van deze berichtgeving nog vragen, opmerkingen of anderszins informatie waarvan jij vind dat het bestuur dit moet weten, stuur dan mail naar het secretariaat van de BDPN (secretariaat@bdpn.nl) dan gaan wij er mee aan de slag.

Namens het bestuur van de BDPN,

De voorzitter

Eric Hogenbirk