De bond van douaniers, voor douaniers

U bent hier:

verdien je vakbondscontributie deels terug!

28/08/2019

Verdien je vakbondscontributie deels terug via de ‘regeling fiscale verrekening vakbondscontributie’. De fiscale verrekening houdt in dat je betaalde contributie in mindering wordt gebracht op het brutosalaris en vervolgens als netto vergoeding weer wordt toegekend. Je betaalt dan minder belasting en sociale premies! Heel voordelig dus!

Hoe kun je gebruik maken van de regeling?

Het fiscale voordeel is te verkrijgen door jouw jaaropgave van de betaalde vakbondscontributie in te leveren bij jouw werkgever. Doe dit op tijd, want je kunt kunt tot en met 13 november 2019 tot 17.00 uur een IKAP-aanvraag indienen in het P-Direktportaal. Daarna sluit het IKAP-jaar en is het niet meer mogelijk uw fiscaal voordeel te claimen.

Dien jouw IKAP aanvraag in via P-Direkt middels de volgende stappen: 

Home > Financiën en salaris > IKAP > IKAP > Vul bij vakbondscontributie in het kopje 'Salaris' het totaal bedrag aan betaalde contributie in > Doorloop de opvolgende stappen en sluit af. 
Vergeet niet om het bewijs (de jaaropgave van de vakbondscontributie) in te dienen!

Jouw werkgever zorgt vervolgens voor de verrekening. De verrekening vindt plaats in de maand november van 2019.

Wanneer ontvang ik mijn jaaropgave?

Je ontvangt uiterlijk half oktober (2019) van ons jouw jaaropgave van de betaalde vakbondscontributie.

Let op...

Niet onbelangrijk: om van de regeling gebruik te kunnen maken, moet je natuurlijk wel lid zijn van de BDPN en de jaarlijkse vakbondscontributie te hebben voldaan. Een andere voorwaarde is, dat je nog in dienst bent bij de Douane in de maand december 2019.

Heb je deze nog niet ontvangen of wil je weten wanneer je het zult ontvangen? Laat het ons dan even weten via een mail aan secretariaat@bdpn.nl.