Nieuws

 • Zorgverzekering aanpassen of overstappen

  22/12/2022

  Als lid van de BDPN kun je profiteren van korting op je aanvullende zorgverzekering. Die korting is voor jou én je gezin. Dit kan per persoon wel oplopen tot wel 10 euro per maand. Naast afspraken met Zorg en Zekerheid hebben we ook afspraken kunnen maken over gunstige voorwaarden en collectiviteitskortingen voor 2023 bij VGZ. 

  Hoe regel je de korting? 
  Vergelijk de pakketten en prijzen met die van je huidige zorgverzekeraar. Ga naar de zorgverzekeraars waarmee we afspraken hebben gemaakt:  Zorg en Zekerheid of VGZ. Check of je korting krijgt. Als het goed is, heb je van je huidige zorgverzekeraar de polis voor 2023 ontvangen. Daarin staat of je collectiviteitskorting krijgt. Maak je al gebruik van de collectiviteitskorting? Controleer dan of de korting is verwerkt.
  Heb je nog geen korting? Vraag dan korting aan met het collectiviteitsnummer bij je zorgverzekeraar. Als lid van BDPN heb je van ons een mail ontvangen met de collectiviteitkortingscodes. 

  Zorgverzekering aanpassen of overstappen
  Voldoet je zorgpolis niet meer aan je wensen? Dan kun je de huidige zorgpolis aanpassen of overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Een andere zorgverzekering afsluiten kan online of telefonisch. Doe dit uiterlijk voor 31 december 2022. Dan zegt de nieuwe zorgverzekeraar automatisch je oude zorgverzekering op. Als je zelf uiterlijk op 31 december 2022 je zorgpolis opzegt, heb je tot 1 februari 2023 de tijd om een nieuwe zorgpolis af te sluiten. Je bepaalt immers zelf bij welke zorgverzekeraar een zorgverzekering afsluit.