Nieuws

 • Fiscaal voordeel: vakbondscontributie

  22/10/2020

  Via een speciale fiscale regeling kun je een deel van de contributie voor je vakbondslidmaatschap terugkrijgen. Dit krijg je terug van je werkgever. Je betaalde contributie wordt door je werkgever in mindering gebracht op je brutosalaris. Daardoor betaal je minder aan belasting en sociale premies! Uiteindelijk krijg je daardoor netto een hoger bedrag.

  Hoe en wanneer
  Het fiscale voordeel krijg je door de jaaropgave van de betaalde vakbondscontributie in te leveren bij je werkgever. Doe dit op tijd! Je kunt de een IKB-aanvraag indienen in het P-Direktportaal. Dit kan tot en met 12 november 2020 22.00 uur. Daarna sluit het IKB-jaar en is het niet meer mogelijk om je fiscale voordeel te claimen.

  Stappen om je IKB-aanvraag in te dienen via P-Direkt

  • Ga in het P-Direktportaal naar Home > Financiën en salaris > Individueel Keuze Budget > Individueel Keuze Budget.
  • Klik in het scherm op de blauwe knop ‘Nieuw IKB-doel selecteren’.
  • Vervolgens verschijnt er een scherm met diverse keuzes en kies je voor ‘Contributie vakbond’.
  • In het volgende scherm vul je de noodzakelijke velden in en upload je het bewijs (de jaaropgave van de vakbondscontributie).

  Je werkgever zorgt vervolgens voor de verrekening. Die vindt plaats in de november 2020.

  Wanneer krijg ik mijn jaaropgave?
  Je ontvangt je jaaropgave van de betaalde vakbondscontributie uiterlijk volgende week van ons.

  Let op...
  Om gebruik te kunnen maken van de regeling, moet je natuurlijk wel lid zijn van de BDPN en je jaarlijkse vakbondscontributie hebben voldaan. Een andere voorwaarde is dat je nog in dienst bent bij de Douane in de maand december 2020.

  Meer informatie
  Wil je meer weten? Of heb je andere vragen? Stuur ons dan een e-mail via secretariaat@bdpn.nl of bel ons op 070 444 21 36.